Στο «τραπέζι» η πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο Αμύνταιο και τη Μεγαλόπολη προκειμένου να πεισθεί η ΕΕ ότι η χώρα προχωρά στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού ή τη δημιουργία μίας νέας ΔΕΗ με μονάδες φυσικού αερίου υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών σταθμών που θα πουληθεί 100% σε ιδιώτες, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ αναζητείται η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα πάρει το 17% της Επιχείρησης ή αγοραστή μεριδίων θυγατρικών της Επιχείρησης.

Αναφερόμενος στο θέμα του προσωπικού ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες το οποίο θα πρέπει να μεταταγεί σε εργοστάσια ή σε τεχνικές υπηρεσίες αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της εργασιακής εφεδρείας.

Τέλος, ο υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στη ΓΕΝΟΠ λέγοντας πως σε περίπτωση που επιχειρήσει να μην εισπράξει το τέλος ακινήτων θα κινηθεί η νομική διαδικασία σε βάρος συνδικαλιστών.

Για τον κίνδυνο να μετατραπεί η ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση με αφορμή την επιβολή του τέλους ακινήτων έκανε λόγο η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ «θα «γονατίσει» κάτω από το «παλιρροϊκό κύμα» ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της».
Πηγή: skai.gr