Κλείσιμο

«Έκρηξη» ληστειών σε σπίτια της Θεσσαλονίκης

Αύξηση σε ποσοστό 146,2% παρουσιάζουν οι ληστείες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2010. Την ίδια ώρα σημειώνεται μείωση των άλλων ληστειών και κλοπών σε συγκοινωνιακά μέσα και δημόσιους χώρους.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αναφορικά με την εγκληματικότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους μολονότι παρατηρείται μείωση των ληστειών σε ποσοστό 3,9%, προκύπτει αύξηση των τελεσθέντων ληστειών σε οικείες σε ποσοστό 146,2%. Επίσης, παρατηρείται μείωση των τελεσθέντων κλοπών σε συγκοινωνιακά μέσα σε ποσοστό 16,5% και μικροκλοπών σε δημόσιους χώρους (σ.σ. πορτοφόλια κλπ) σε ποσοστό 21,3%.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης σε «περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα αστυνομικής φύσεως», όπως οι περιοχές των Δήμων Μενεμένης (συνοικισμός Δενδροποτάμου), Αμπελοκήπων, Πολίχνης, Ευόσμου, Εχεδώρου (περιοχή υψωμάτων Διαβατών), Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, στις περιοχές γύρω από τις μονάδες απεξάρτησης - παραρτήματα ΟΚΑΝΑ Σταυρούπολης - Ευζώνων - Νοσοκομείου Παπανικολάου, στην πλατεία Δικαστηρίων (Αρχαία Αγορά) και ιδιαίτερα στην πλατεία Ναυαρίνου, όπου συχνάζουν άτομα τα οποία ορισμένες φορές συμπεριφέρονται παραβατικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει πως όπου απαιτείται λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ενώ πραγματοποιούνται και στοχευμένες επιχειρήσεις από την Ασφάλεια, την Τροχαία, το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερωτήσεων των βουλευτών της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου και του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολοκοτρώνη. Ο κ. Καράογλου έχει ζητήσει να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης γιατί «οι συμμορίες σκορπίζουν τον τρόμο» και «η οικονομική κρίση έχει πυροδοτήσει κύμα βίας» με αύξηση των περιστατικών τραυματισμένων πολιτών σε κάθε γενική εφημερία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη έχει ζητήσει και ο κ. Κολοκοτρώνης επισημαίνοντας ότι οι ληστείες στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 150% το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Πηγή: skai.gr