76η ΔΕΘ εν μέσω κινητοποιήσεων και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Εν μέσω κινητοποιήσεων και δρακόντειων μέτρων ασφάλειας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το πρωί τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 6.500 αστυνομικοί, η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη από κάθε άλλη χρονιά.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο ειδικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού «Αίαντας» της Αστυνομίας.

Σε εφαρμογή τίθενται και τα μέτρα της Τροχαίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το μεσημέρι, ομάδες εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό. Στις συζητήσεις του κ. Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς μετέχουν 10 υπουργοί και 4 υφυπουργοί

Συγκέντρωση στον άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας. Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι θα δοθούν κανονικά στους ένστολούς τα νυχτερινά.

Στις 20.00 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργάνωσαν μουσική συναυλία, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανήρτησε πανό στο οποίο αναγράφεται ότι οι πολιτικοί και ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο, οι «Αγανακτισμένοι» προτίθενται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ από τις 15:00 το μεσημέρι με τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο).

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 20.00 το βράδυ στο Βελλίδειο στους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ από το πρόγραμμά του απουσιάζει η παρουσία του στον αγιασμό της έκθεσης το πρωί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να κλείσουν το Σάββατο τα καταστήματα από τις 3 το μεσημέρι υπό το φόβο βανδαλισμών.

Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη 13:00 το μεσημέρι όχι στο Βελλίδειο αλλά, για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, μεγάλες διαδηλώσεις προγραμματίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, κόμματα αλλά και αθλητικές ομάδες της πόλης.

Μισή ώρα αργότερα, στις 15.30, ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 18.00 προγραμματίζουν πεζή πορεία μέχρι το Βελλίδειο.

Στις 18.00 συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνουν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ και μισή ώρα αργότερα το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Στις 18.00, επίσης, έξω από το Κατσάνειο θα συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι του Ηρακλή.

Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν ομάδες αντιεξουσιαστών ενώ στο Πολυτεχνείο θα συγκεντρωθούν στις 4 και μισή φοιτητές στα υπό κατάληψη πανεπιστήμια της χώρας.

Πηγή: skai.gr