Κλείσιμο

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία εργαζομένων στον τουρισμό για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος καθώς πραγματοποιούν συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας. 

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη εξαίρεση του επαγγέλματός τους από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ όπως έκαναν γνωστό προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα.

Νωρίτερα, σε συμβολική κατάληψη των εισόδων τριών κεντρικών ξενοδοχείων στο Σύνταγμα και ενός στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκης προχώρησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, προκαλώντας νέα προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό.

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν και στη Θεσσαλονίκη οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία και παρέμβαση σε μεγάλα ξενοδοχεία στην περιοχή «Λαδάδικα» και στην οδό Μοναστηρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου.

Σύσκεψη και ενημέρωση των μελών του στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) πραγματοποίησε και το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής.

Έκκληση για διάλογο από τον Γ. Νικητιάδη
Έκκληση για διάλογο των εμπλεκομένων στον κλάδο του τουρισμού απηύθυνε από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο υφυπουργός καυτηρίασε τη στάση του ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για «λυπηρά φαινόμενα στον τουρισμό». «Άστε τη τουριστική εξέλιξη να προχωρήσει» δήλωσε, απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές.

Όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση δεν έχει διατυπώσει ακόμη την τελική της θέση για τα ποια επαγγέλματα θα χαρακτηριστούν ΒΑΕ και ποια θα αποχαρακτηριστούν.

Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι τα μπλόκα προέρχονται αποκλειστικά από το ΠΑΜΕ, ενώ δήλωσε ότι τα τέσσερα ξενοδοχεία λειτουργούν κανονικά.

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις, στην «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς τόνισε πως το θέμα των ΒΑΕ για τον κλάδο είναι πολύ σοβαρό και τα μπλόκα στα ξενοδοχεία είναι η εύκολη λύση.

Όπως σημείωσε ο κ. Καββαθάς, «δεν είμαι με τη μεριά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων σε αυτή τους την κινητοποίηση. Είναι η εύκολη λύση. Να αντιμετωπίσουμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα του τουρισμού, είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό και ο πλούτος μας».
Πηγή: skai.gr