Μαζική έξοδος για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Τα μέτρα της τροχαίας αναλυτικά ΕΔΩ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιείται η έξοδος για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της εξόδου. Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για να διευκολύνει τους εκδρομείς.

Μεταβολές στο πρόγραμμα των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Χιλιάδες σακούλες απορριμμάτων διανέμονται την Παρασκευή κατά τη μεγάλη έξοδο στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπεύθυνος διοδίων Ελευσίνας Θανάσης Πρόκος απέδωσε εύσημα στην πρωτοβουλία του σταθμού μας, τονίζοντας ότι καθαρός δρόμος είναι και ασφαλέστερος δρόμος.

Όσον αφορά την διέλευση των οχημάτων στα διόδια, δήλωσε ότι η κορύφωση των οχημάτων θα γίνει Παρασκεύη το απόγευμα με Σάββατο το πρωί εκτιμώντας ότι θα περάσουν από τα διόδια Ελευσίνας 50.000 με 60.000 οχήματα.

Καλοκαιρία κατά το τριήμερο
Με αίθριο καιρό θα συνοδευτεί το τριήμερο της Παναγίας. Σε γενικές γραμμές σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 19 έως 26 βαθμούς.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρόμοιος ο καιρός την Κυριακή, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά, βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει οπότε δεν αποκλείεται στα βουνά σημειωθούν κάποιες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις κυρίως στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ.
Πηγή: skai.gr