Αντιμέτωπα με λουκέτο 460 ΚΕΠ

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της αδυναμίας λειτουργίας εντός των επόμενων μηνών βρίσκονται 460 από τα 1081 Kεντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), καθώς λήγουν οι συμβάσεις των απασχολούμενων σε αυτά.

Αυτό επεσήμανε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ στον αρμόδιο υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τον υφυπουργό να αναγνωρισθεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν στα ΚΕΠ, προ της πρόσληψής τους ως μονίμων υπαλλήλων, καθώς και να μην αναθέτουν οι Δήμαρχοι στους υπαλλήλους των ΚΕΠ καθήκοντα που δεν τους αναλογούν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός τόνισε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Παράλληλα, είπε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα, με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν.

Τονίζεται ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν διεκπεραιωθεί από το σύνολο των ΚΕΠ συνολικά, περισσότερες από 1,9 εκατ. υποθέσεις.
Πηγή: skai.gr