Απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα

Επιχείρηση απομάκρυνσης των καταληψιών της πλατείας Συντάγματος, με τις σκηνές, από δυνάμεις των ΜΑΤ τα έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δεν υπήρξε ένταση κατά την απομάκρυνσή τους, ωστόσο συνελήφθησαν 8 άτομα, τέσσερις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί (δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός και ένας Ρουμάνος) για υποβάθμιση και μόλυνση περιβάλλοντος.

Η επιχείρηση έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την αστυνομία.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Χρειάστηκαν 25 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων να απομακρύνουν πανό και σκηνές, οι περισσότερες απο τις οποίες, την ωρα της επιχειρησης καθαρισμού της πλατειας ηταν άδειες.

Οι σκηνές βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον Μάιο.

Την απομάκρυνση των καταληψιών είχε προαναγγείλει την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Είχε τονίσει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι τελευταίοι «Αγανακτισμένοι» εγκατέλειψαν την πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο το βράδυ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.
Πηγή: skai.gr