Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως ανέφεραν, ο Γιάννης Ραγκούσης αρνήθηκε να δεσμευτεί επί συγκεκριμένων πληθυσμιακών κριτηρίων που να ικανοποιούν τους αυτοκινητιστές, ενώ το χρονοδιάγραμμα που τους δόθηκε μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν τους ικανοποιεί. όπως είπαν, οι ίδιοι ζητούν ο διάλογος να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα.

"Η απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, μετά τη συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι κανόνες θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, ενώ δίνεται χρονοδιάγραμμα διαλόγου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ενώ η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μία ώρα, οι συνομιλίες ξεπέρασαν τις δύο ώρες.
Πριν από τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Ο κ. Λυμπερόπουλος εκτίμησε ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν εσκεμμένη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα και να μην κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες, αφού δεν θα γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό.

Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Ραγκούση με το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε έκκληση για τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι «είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων» και εκτίμησε ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο, προαναγγέλοντας ότι ο υπουργός θα καταθέσει στην ομοσπονδία των ταξί συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαλόγου.

«Δε θα σταματήσουμε αν δε δικαιωθεί ο αγώνας μας» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Ερμής.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πειραιά Γεώργιος Ζησιμάτος τόνισε ότι σήμερα «πληρώνουμε την παθογένεια πολλών ετών», επισημαίνοντας ότι δε μεθοδεύτηκε ποτέ ο σωστός διάλογος.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έπρεπε από πέρισι το καλοκαίρι να είχε προετοιμάσει τους ιδιοκτήτες ταξί.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, είπε ότι η κατάσταση αυτή απορρυθμίζει την αγορά που ήδη υποφέρει. «Συμπαραστεκόμαστε αλλά αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Πρέπει να λυθεί με τον πιο φιλικό τρόπο» σημείωσε ο κ. Ζησιμάτος.

«Να μη γίνει ο τουρισμός πεδίο μαχών», ζήτησε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, 89 μαζικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί εναντίον οδηγών ταξί για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ήδη οι 35 από αυτές βρίσκονται στον εισαγγελέα.

Την Τρίτη, ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για την υπόθεση των ταξί.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο ΣΚΑΪ για τα έκτροπα και τις παρανομίες που σημειώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του στο Φάληρο από ομάδα αυτοκινητιστών. Η εισαγγελία Πειραιά θα διερευνήσει τη διάπραξη τυχόν παράνομων πράξεων και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές, καθώς οι παράνομες συμπεριφορές έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες.



Πηγή: skai.gr