Ταξί: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη σύγκλιση του ΚΤΕ Μεταφορών

Την άμεση σύγκλιση του ΚΤΕ Μεταφορών ζητούν με επιστολή τους 21 κυβερνητικοί βουλευτές, προκειμένου ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης να ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις προθέσεις του υπουργείου για το θέμα των ταξί.

Όπως σημειώνουν, «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Πρώτοι υπογράφοντες της επιστολής είναι η Τόνια Αντωνίου και ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Νωρίτερα, διαφωνίες με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί εκφράζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής και Μαρία Σκραφνάκη.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπουτσής, έκανε λόγο για δογματισμό και κάλεσε την κυβέρνηση να πάει άμεσα σε διάλογο με ιδιοκτήτες ταξί.

Αίσθηση προκάλεσε η άποψη του πως αν η ρύθμιση ερχόταν ως νομοθετική και όχι ως Προεδρικό Διάταγμα δεν θα περνούσε.

Έκκληση για διάλογο αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος απηύθυνε και η βουλευτής Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη.

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου Κρήτης μεταξύ οδηγών λεωφορείων και ιδιοκτητών ταξί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου. Οι ιδιοκτήτες ταξί άναψαν φωτιές περιφερειακά του αεροδρομίου.

 

Την εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών έκλεισαν περίπου 120 ιδιοκτήτες ταξί από τη Θεσσαλία. 

Στις (17.40) άνοιξε η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου , και τα διόδια του Ρίου στη εθνική Πατρών - Κορίνθου.

Τις μπάρες στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών έχουν ανοίξει οι ιδιοκτήτες ταξί και οι οδηγοί διέρχονται από τα σημεία χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Την οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη είχαν αποκλείσει οι ιδιοκτήτες ταξί.

Απάντηση Γ.Ραγκούση

Απαντώντας σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών δηλώνει ότι, αρκετοί βουλευτές που υπογράφουν τη δήλωση έχουν ήδη ενημερωθεί από την Τρίτη όποτε και αποφασίστηκε συνεδρίαση του διευρυμένου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας για θέματα του υπουργείου Μεταφορών

Το μεσημέρι απέβη άκαρπη η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί. Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους επ' αόριστον.
Πηγή: skai.gr