Άκαρπη η συνάντηση αυτοκινητιστών – Ραγκούση

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αυτοκινητιστών – Ραγκούση. Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους επ' αόριστον.

Μετά το αδιέξοδο της συνάντησης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Μεταφορών. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης μεταξύ λεωφορειούχων και ιδιοκτητών ταξί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Παράλληλα, αποκλεισμένο παραμένει το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ιδιοκτήτες ταξί έκλεισαν τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου ενώ άλλοι συνάδελφοι τους ανοίγουν και κλείνουν κατά διαστήματα τα διόδια του Ρίου στη εθνική Πατρών - Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν επ’ αόριστον απεργία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγελματος προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην τουριστική κίνηση.

Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απηύθυνε η ΕΣΕΕ στους ιδιοκτήτες ταξί, σημειώνοντας πως τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πως τα στηρίζει , υπό την προϋπόθεση μη συνέχισης και αποφυγής νέων απεργιών. Τονίζει πάντως, ότι «οι κινητοποιήσεις με την μορφή του αποκλεισμού του λιμανιού του Πειραιά, του αεροδρομίου και κεντρικών δρόμων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας χάος και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών αλλά και στο εμπόριο των νησιωτικών προορισμών».
Πηγή: skai.gr