Πρωτοβουλία Καμίνη για την πλατεία Συντάγματος

Πρωτοβουλία ώστε να επανέλθει η ζωή στην Αθήνα στους κανονικούς της ρυθμούς, έπειτα από 45 ημέρες «δέσμευσης» της πλατείας Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους, ανέλαβε από την Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Πρώτο βήμα, η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έναρξη συνομιλιών με τους κατασκηνωτές.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Καμίνης δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στην πλατεία προκειμένου να πείσει τους διαδηλωτές ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει. Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, αλλά και τους φορείς του τουρισμού, άλλωστε, το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού".

Έτοιμος να συνδράμει το δήμο Αθηναίων, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της πλατείας Συντάγματος και να βρει η πρωτεύουσα του γνώριμους ρυθμούς της, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακή» ο κ. Παπουτσής τονίζει πως αν ο Δήμος αποφασίσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Πλατείας, τόσο το υπουργείο όσο και ο ίδιος προσωπικά θα σταθούν αποφασιστικοί αρωγοί.

Όπως τονίζουν οι έμποροι
, η πλατεία Συντάγματος από έμβλημα δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, με έντονη τη δυσοσμία από τις ακαθαρσίες και ορατό τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω της εκτεταμένης χρήσης ναρκωτικών. «Η Ομόνοια έχει ανέβει στο Σύνταγμα» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι Αγανακτισμένοι συνεχίζουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Συντάγματος.
Πηγή: skai.gr