Κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί

Στο υπουργείο Υποδομών στη λεωφόρο Μεσογείων συγκεντρώθηκαν το πρωί ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα, με τα οχήματά τους.

Τονίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 5 το πρωί της Τετάρτης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΤΑ με τον Γιάννη Ραγκούση, λόγω υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, θα αφήσουν στο γραφείο του ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο αναμένεται να δώσουν και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων.

Η συνάντηση με τον υπουργό αναμένεται να γίνει την Πέμπτη το πρωί.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Νίκος Σαλαγιάννης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ρακγούση με την οποία τάσσονται εμμέσως υπέρ της προηγούμενης απόφασης Ρέππα.

Ζητούν να πληροφορηθούν πώς άλλαξε μια κυβερνητική απόφαση η οποία εξασφάλιζε προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και συναίνεση των κοινωνικών εταίρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε συντάξει ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.
Πηγή: skai.gr