Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο, δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχωρούν συνεχώς σε εκτεταμένη χρήση χημικών με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω για 16 άτομα να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, ενώ οι κουκουλοφόροι δρουν ανενόχλητοι προκαλώντας υλικές ζημίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 εκ των 16 που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθηνάς είναι αστυνομικοί. Για συνολικά 40 τραυματίες κάνει λόγο η αστυνομία, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στον ερυθρό Σταυρό.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 26 προσαγωγές και 3 συλλήψεις

Για λόγους ασφάλειας εκκενώνεται το ξενοδοχείο King George Palace λόγω του ανεξέλεγκτων επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος .

Στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι που έχουν πνίγει στα χημικά.

Έκκληση πριν από λίγο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Λουραντου, από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα "να σταματήσει η ρίψη χημικών, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα".

Σε διατεταγμένη υπηρεσία κουκουλοφόροι και ΜΑΤ, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.


Πηγή: skai.gr