Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια

Ηρεμία επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ν
έα ένταση. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απαντώντας στον πετροπόλεμο κουκουλοφόρων.

Ακροατές επικοινώνησαν με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές βρήκαν "καταφύγιο" στις αποβάθρες του Μετρό, καθώς η ατμόσφαιρα στην πλατεία από τα δακρυγόνα είναι αποπνικτική. Παράλληλα, έκαναν λόγο για τραυματίες που δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο σταθμό του Μετρό, ενώ υπάρχει ένα πρόχειρο ιατρείο και στην οδό Όθωνος.

Γιατρός από το πρόχειρο ιατρείο, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι έχουν δεχτεί περίπου 50 – 70 περιστατικά για τις πρώτες βοήθειες.

Οι τραυματίες είναι δεκάδες, εκ των οποίων τουλάχιστον 21 αστυνομικοί. Παράλληλα έχουν γίνει περισσότερες από 17 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις.

Νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκε και δεύτερο βαν εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Όθωνος. Το πρώτο βαν έπεσε πάνω σε ένα περίπτερο.


Φωτό: Μαρία Νικολαΐδου

 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Όθωνος και Ερμού στο Σύνταγμα, μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι από την πλευρά τους προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Ομάδες περιφρούρησης των διαδηλωτών προσπαθούν να απωθήσουν τους ταραξίες, ωστόσο η ένταση των συγκρούσεων απώθησε το πλήθος προς τον Εθνικό Κήπο και τη Σταδίου.

Ενταση επικράτησε και νωρίτερα το μεσημέρι με κουκουλοφόρους να πετούν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την εμπλοκή ομάδων ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στην οδό Οθωνος. Ακολούθησε η εμφάνιση διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων.

Η ένταση μεταφέρθηκε μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών όπου νεαροί επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκοταν μέσα στη στοά, ενώ στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και στις τέντες του Public.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει αλυσίδες αποκλεισμού κάθετα στην Φιλελλήνων, στην Καραγιώργη Σερβίας και της Βασιλίσσης Σοφίας.

Για την Τετάρτη οι Αγανακτισμένοι έχουν προγραμματίσει περικύκλωση της Βουλής.

«Όλως περιέργως» οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr