ALTER: Υπερκοστολόγηση προγραμμάτων με στόχο τη δανειοδότηση

Σε τιμές πολλαπλάσιες από τις πραγματικές κοστολογούσε ψυχαγωγικά προγράμματα το ALTER, ώστε να συνάπτει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τις τράπεζες, χωρίς να διαθέτει περιουσία, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αίτηση υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Για παράδειγμα, μία ψυχαγωγική εκπομπή η οποία κανονικά δεν κοστίζει περισσότερα από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εκτιμήθηκε από το κανάλι σε 250.000 ευρώ το επεισόδιο, ενώ μία ολιγόλεπτη εκπομπή για τα αυτοκίνητα κοστολογήθηκε τον Οκτώβριο του 2008, προς 3,45 εκατομμύρια ευρώ η επανάληψη.

Ανάλογη τακτική ακολουθούνταν και στα ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα η αξία προβολής δέκα θεματικών ντοκιμαντέρ, εκτιμήθηκε στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ως αποτέλεσμα αυτών των υψηλότατων τιμών ήταν να φουσκώνει η άυλη περιουσία του ALTER και να δανειοδοτείται από τις τράπεζες, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζεται ότι το μέλλον του σταθμού θα κριθεί στις 4 Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου οι δικαστές θα αποφασίσουν αν ο τηλεοπτικός σταθμός, με τέτοια λογιστικά στοιχεία, δικαιούται να υπαχθεί στο άρθρο 99 και να τύχει προστασίας από τους πιστωτές του ή όχι.


Πηγή: skai.gr