Κλείσιμο

«Βροχή» μολότοφ και εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα μεταξύ αγανακτισμένων διαδηλωτών και κουκουλοφόρων, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν τις προθήκες τριών ξενοδοχείων. Από τα επεισόδια διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό 33 τραυματίες, εκ των οποίων οι 8 αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.Τραυματίστηκαν επίσης 36 αστυνομικοί.

Στην οδό Πανεπιστημίου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τροχονόμο, τραυματίζοντας τον, ενώ διαδηλωτές επιχείρησαν να τον προφυλάξουν. Στην οδό Λέκκα άγνωστος τραυμάτισε το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Τάσο Τέλλογλου, χτυπώντας τον με γροθιά.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 25 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 έγιναν συλλήψεις.

Για απόπειρα προβοκάτσιας στην Πλατεία Συντάγματος από κύκλους του «τρομοκρατημένου συστήματος εξουσίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, κατάληψη στο γραφείο του Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη έκαναν αγανακτισμένοι στο Βόλο. Τον κρατούν αποκλεισμένο στο γραφείο του ενώ νωρίτερα τον προπηλάκισαν φραστικά.

Υπό κατάληψη παραμένει το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας στη Λαμία. Η κινητοποίηση στην πόλη κρίνεται πρωτοφανής παρά την καταρρακτώδη βροχή που πέφτει.

Κατάληψη στο Δημαρχείο Σερρών πραγματοποιούν αγανακτισμένοι. Προηγήθηκαν τρεις πορείες από το ΠΑΜΕ, τη ΓΣΕΕ και τη λαϊκή συνέλευση της πλατείας.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών.
Πηγή: skai.gr