Ο Γ. Καμίνης μιλάει για το κέντρο της Αθήνας

Για το κέντρο της Αθήνας και τα αναρίθμητα προβλήματά του, μίλησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Αναφερόμενος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, δήλωσε ότι υπάρχει έλλειμμα επιβολής της κρατικής νομιμότητας και ότι η δημοκρατική πολιτεία έχει αποτύχει. Έκανε λόγο για άβατα, που δεν πρέπει να συγχωρούνται και για την ανάγκη διασφάλισης συνθηκών ομαλότητας και πολιτικού διαλόγου.

Ο Δήμος πρέπει να παρέμβει στην πόλη, διατηρώντας την ευταξία, κρατώντας ζωντανές τις πλατείες όπου μπορεί, παρέχοντας μαθήματα ελληνική γλώσσας στους μετανάστες και εφαρμόζοντας “low politics”, πρόσθεσε.

«Είναι απαράδεκτο να στεκόμαστε σε στερεότυπα, τη στιγμή που η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα υποβαθμίζεται», τόνισε.

Σχετικά με την πλατεία Θεάτρου δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο ανάπλασης, το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει συντονισμένα, με αστυνόμευση και καλό φωτισμό, ώστε να προστατευθεί η επένδυση.

Για το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων σπιτιών, που μετατρέπονται σε χώρους εστίασης μεταναστών, ο κ. Καμίνης δεσμεύθηκε πως ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές θα εντοπίσει τους ιδιοκτήτες και θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Κεραμικού.

«Υπάρχουν κάτοικοι που υποφέρουν από την ηχορύπανση των καταστημάτων, ωστόσο δεν πρέπει να είμαστε εξωπραγματικοί. Πρέπει να φροντίσουμε για την ηχομόνωση και προπάντων σε συνθήκες που να μην υπάρχει καμία διαφθορά», δήλωσε. Διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως θα δράσει προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να εντοπιστούν οι παράνομοι καταστηματάρχες. Πρόσθεσε, ότι έχουν ήδη γίνει 998 ηχομετρήσεις σε μαγαζιά της πρωτεύουσας.

Για την πλατεία Βικτωρίας δήλωσε ότι όσο υπάρχει φοβία, δε θα ζωντανέψει η πλατεία.

Άστεγοι - Εξαρτημένοι

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό των αστέγων και εξαρτημένων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι λειτουργούν ήδη δύο ξενώνες για τη φιλοξενία τους, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο, ως χώρος φιλοξενίας ημέρας, μακριά από τη λογική της υδριματοποίησης των ανθρώπων.

«Σχετικά με την περίθαλψη των εξαρτημένων πρέπει να κάνουμε αποφασιστικά πολιτικά βήματα», δήλωσε. «Θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν εκατό έντιμοι γιατροί σε όλη την Ελλάδα, για να συνταγογραφούν μεθαδόνη», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να ορθοποδήσει η χώρα, αν δεν ορθοποδήσει το κέντρο της Αθήνας. Έκανε λόγο για μια πόλη που υποφέρει από την ανομία.

«Την πόλη μας πρέπει να την κρατήσουμε στα πόδια της, καθαρή, φωτισμένη και ασφαλή. Να την κάνουμε ελκυστική. Για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στο κέντρο πρέπει να υπάρχει κίνητρο. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα, και αυτό είναι δύσκολο σε εποχή κρίσης», τόνισε .
Πηγή: skai.gr