Έκκληση ομοψυχίας 32 πνευματικών ανθρώπων

Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες και τους υπολογισμούς και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, απευθύνουν 32 άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης.

Με κείμενο που φέρει τον τίτλο "Τολμήστε", οι 32 συνυπογράφοντες επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- ότι "όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας".

Το κείμενο των πνευματικών ανθρώπων με τίτλο «Τολμήστε» δεν απευθύνεται μόνο στην κυβέρνηση αλλά κυρίως στην αντιπολίτευση που δεν συμμερίζεται τη φοβερά κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας και μας κάνει κατάπτυστους στο εξωτερικό, είπε στον ΣΚΑΪ, ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας επίσης στον σταθμό μας, ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος είπε ότι φαίνεται πως μέχρι τώρα στη χώρα τηρούσαμε διπλά βιβλία, ένα για το εξωτερικό και ένα για τις εσωτερικές μας συναλλαγές.

Για το κίνημα των αγανακτισμένων είπε πως η αγανάκτηση δεν συνιστά πολιτική γραμμή και πρόσθεσε πως έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα εκφυλισμού.
Πηγή: skai.gr