Δριμεία επίθεση Πεταλωτή στον ΣΥΡΙΖΑ

Προπηλακισμό έξω από το 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο κτήριο του ΚΑΠΗ, και λίγο πριν τις 10 το βράδυ κατόρθωσε να διαφύγει από την πλαϊνή έξοδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέβη το απόγευμα στο ΚΑΠΗ για να συμμετάσχει σε μία εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης – Ελληνικού, όταν εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και άρχισαν να πετάνε γιαούρτια, αβγά και πέτρες.

Οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές δύο διαδηλωτών, ενώ μία κροτίδα - που έπεσε ενόσω το πλήθος ήταν συγκεντρωμένο έξω από το ΚΑΠΗ - τραυμάτισε μία γυναίκα στο πόδι

"Δεν θα μας φοβίσουν μερικές δεκάδες τραμπούκοι, υποτίθεται δημοκρατικοί και αριστεροί που προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την εκδήλωση" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τον οποίο σημάδευαν με φακούς λέιζερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Έκανε επίσης λόγο για "εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοκρατία", ενώ πρόσθεσε ότι δεν φοβάται κανέναν.

Της επίθεσης στον κ. Πεταλωτή προηγήθηκαν τα επεισόδια της Τετάρτης στη Βουλή, και της Πέμπτης στην Κέρκυρα.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Συνασπισμός τον χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, εγκάθετο της τρόικας.

Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στη βεντέτα κυβέρνησης - ΣΥΝ, καθώς νωρίς την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες» σημειώνοντας ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόσθεσε ότι "ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν γίνεται άλλο αυτοί οι τραμπούκοι που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιστορία να στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας κατευθυνόμενοι".

Παράλληλα, είναι γνωστή και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Πάγκαλου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να έχει κατηγορήσει την Κουμουνδούρου ότι υποδαυλίζει προπηλακισμούς εναντίον του ιδίου και άλλων κυβερνητικών στελεχών, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε πρόσφατα τον πρωθυπουργό "Πινοσέτ".

Πηγή: skai.gr