Αντιδράσεις για την «πολιορκία» της Βουλής από «Αγανακτισμένους»

Έντονες συζητήσεις συνεχίζει να προκαλεί την Τετάρτη η «πολιορκία» της Εθνικής Αντιπροσωπείας την Τρίτη αργά το βράδυ. Ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών» προχώρησε σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί πλήθος βουλευτών και δημοσιογράφων σε αυτό.

Τελικά, με παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, έγινε αργά τη νύχτα δυνατή η αποχώρηση βουλευτών, εργαζομένων και δημοσιογράφων από το κτήριο.

Αποδέχομαι και κατανοώ την ύπαρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για τη δημοκρατία αποτελούν οι προπηλακισμοί και οι βιαιότητες και τις καταδικάζω, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Πολλοί από τους βουλευτές είναι νέοι στη Βουλή, δεν ωφελεί το τσουβάλιασμα όλων των βουλευτών. Η βία στις δημοκρατίες πρέπει να αποτρέπεται και να μην επιτρέπεται» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν νέες βιαιότητες στις κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Γιάννης Μεταξάς, καθηγητής πολιτικών επιστημών είπε ότι η ώρα απαιτεί προσωπική συγκέντρωση του καθενός και όχι αυτονομία.

Μιλώντας επίσης στον σταθμό μας ο Μενέλαος Γκίβαλος αναπληρωτής καθηγητής πολτικών επιστημών, εκτίμησε ότι υπάρχει απελπισία για το αδιέξοδο που βρίσκεται το πολιτικό σύστημα και ευχήθηκε η απόγνωση να μην πάρει μορφές μην ελεγχόμενες.

Μιλώντας στο Mega, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για ισοπέδωση της Δημοκρατίας. «Μπορώ να δεχθώ την πιο σκληρή αμφισβήτηση και κριτική, αλλά όχι την πολιτική ισοπέδωση. Η δημοκρατία έχει διέξοδο και δίνει λύσεις. Η ισοπέδωση της Δημοκρατίας οδηγεί σε ολισθηρό δρόμο. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού μπορεί να είναι αγανακτισμένη, αλλά όχι σε αυτό το κλίμα».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλας παραδέχθηκε πως «υπάρχει σημαντική βάση για την οργή, η οποία όμως δεν οδηγεί σε λύσεις• αυτή η επίθεση, αυτό το μένος, η υλοποίηση αυτών των κραυγών και αξιώσεων είναι κάτι που 1 στο δισεκατομμύριο μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Το κίνημα των "αγανακτισμένων" συνεχίζει και την Τετάρτη τις κινητοποιήσείς του.
Πηγή: skai.gr