Αμβρόσιος: «Να γίνουμε όλοι "αγανακτισμένοι πολίτες"

Του Νίκου Παπαχρήστου


«Να βγούμε όλοι στις πλατείες! Να γίνουμε όλοι "αγανακτισμένοι πολίτες"» καλεί τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό ιστολόγιο του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Eίναι ο δεύτερος Μητροπολίτης, μετά τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο που τάσσεται υπέρ των ειρηνικών συγκεντρώσεων των πολιτών.

«Η Ελλάδα χάνεται! Η Ελλάδα καταποντίζεται! Η Ελλάδα πωλείται!» τονίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ο οποίος σημειώνει ότι «σε λίγο θα είμαστε ξένοι μέσα στο σπίτι μας». Για τον λόγο αυτό καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν.

«Ξεσηκωθείτε λοιπόν» γράφει ο κ.Αμβρόσιος και συνεχίζει: «Αφήστε τον καναπέ του σπιτιού σας! Αφήστε τα μπαρ και τα καφενεία! Βγείτε και εσείς στους δρόμους για μια ειρηνική διαμαρτυρία και μείνετε εκεί για μερικά εικοσιτετράωρα και κάμετε μια ειρηνική επανάσταση».

Σε άλλο σημείο του ηλεκτρονικού άρθρου του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων υποστηρίζει πως μετά την αποτυχία της Συσκέψεως των Πολιτικών Αρχηγών δεν μας έμεινε καμία ελπίδα.

«Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πρέπει να πάρουν πίσω τα χρήματά τους! Ναι, αυτό είναι και δίκαιο και έντιμο και ηθικό! Αλλά δεν πρέπει να πάρουν και τις ψυχές μας! Δεν μπορούν να υποθηκεύσουν ό,τι ακόμη μας έμεινε πολύτιμο αγαθό! Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε τα χρέη μας. Μπορούμε να τροποποιήσουμε τις δόσεις του δανείου! Αλλά δεν μπορούν να μας πιουν και το αίμα!».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τονίζει ότι ο λαός υποφέρει- «η κατάσταση είναι τραγικά απελπιστική»- ενώ για την σημερινή κατάσταση σημειώνει ότι ευθυνόμαστε όλοι, μα κυρίως το πολιτικό σύστημα.

«Φταίει το πολιτικό Σύστημα, το οποίον είναι πια σάπιο! Φταινε οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συστήματος, όλοι ανεξαιρέτως, που ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό»

«Αλλά δεν φταίνε μόνον εμείς! Φταίνε και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας!» προσθέτει και επιρρίπτει ευθύνες, μεταξύ άλλων, στην Γερμανία.

«Φταίει π.χ. και η Γερμανία, η οποία με την SIEMENS, με τα ελαττωματικά υποβρύχια και με άλλα κόλπα εξαγόραζε συνειδήσεις, εμόλυνε τις ψυχές, διέβρωσε τα ηθικά θεμέλια του Λαού μας» υποστηρίζει ο κ.Αμβρόσιος και προσθέτει: «Ναι, φταίει η Γερμανία, η οποία δεν μας έχει αποζημιώσει για τις καταστροφές της Πατρίδος μας ούτε και για την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου κατά την περίοδο της Κατοχής. Δικαιούμεθα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Έφθασεν η ώρα να τις διεκδικήσουμε ή να τις συμψηφίσουμε!».

Πηγή: skai.gr