Πάνω από 32 εκατ. ευρώ το κονδύλι για τα σχολικά βιβλία

Περισσότερα από 32 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται ετησίως για την εκτύπωση 40 εκατομμυρίων σχολικών βιβλίων.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με εγκύκλιό της παρακινεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «επαναχρησιμοποίηση βιβλίων». Έως τις 6 Ιουνίου οι μαθητές καλούνται να παραδώσουν στο σχολείο τους τα βιβλία της χρονιάς που πέρασε, προκειμένου ή να μοιραστούν σε άλλους μαθητές ή να δοθούν για ανακύκλωση.

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας υπολογίζουν πως με αυτή τη δράση αναμένεται να γίνει μεταξύ άλλων και πιο σωστή διαχείριση των αποθεμάτων, αλλά και να απελευθερωθούν πόροι προκειμένου τα νέα βιβλία να κατασκευάζονται πλέον με καλύτερες προδιαγραφές και να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 5.000 βιβλία έχουν επιστραφεί στο 1ο Δημοτικό Ξυλοκάστρου, ενώ κοντά στα 3.000 στο Γυμνάσιο Χρυσούπολης και στο 5ο Δημοτικό σχολείο Άρτας. Περισσότερα από 2.000 βιβλία έχουν παραδώσει οι μαθητές στο 6 Γυμνάσιο Καβάλας και στο Δημοτικό σχολείο Φενεού.

Τα βιβλία που θα επιστραφούν θα μείνουν στις αποθήκες των σχολικών μονάδων μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Λίγες ημέρες μετά το υπουργείο Παιδείας θα βραβεύσει τα σχολεία με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών.
Πηγή: skai.gr