Κλείσιμο

Σχέδιο δράσης για την Αθήνα

Σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας παρουσίασε η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου επιδιώκοντας η πόλη να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και να αυξήσει το μερίδιο της στη διεθνή τουριστική αγορά.

Στα μέτρα, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αλέξης Γαληνός, περιλαμβάνεται δημιουργία προπληρωμένης κάρτας επισκεπτών η οποία θα παρέχει πρόσβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς και τα αξιοθέατα της πόλης. Η προώθηση εμπορικών δραστηριοτήτων με τα τουριστικά προϊόντα του δήμου και δύο νέα σημεία πληροφόρησης. Στις νέες δράσεις θα προσκληθούν να συμβάλλουν και οι Αθηναίοι πολίτες, δείχνοντας στους επισκέπτες μια δική τους πλευρά της πόλης.

Η γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Κωνσταντίνα Μπέη που συμμετέχει σ’ αυτή τη προσπάθεια υπογραμμίζει ότι στην Αθήνα ο τουρίστας μπορεί να βρει και να δει πράγματα άγνωστα στη χώρα του. Ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμός city break και συνεδρίων.

Η φιλοδοξία του Δήμου Αθηναίων της Περιφέρειας και της κυβέρνησης να γίνει η Αθήνα ξανά ισχυρό χαρτί του τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια. Ο Δήμος Αθηναίων θα ενισχύσει τις νέες δράσεις με περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Ο Αλέξης Γαληνός πάντως δηλώνει αισιόδοξος. «Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ανοίξουμε τα πορτοφόλια μας αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».
Πηγή: Μαρία Σπυριδωνάκου