Ένταση και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη σε διάφορα σημεία της Αθήνας με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή την Τετάρτη στην πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη δολοφονία του 44χρονου κοντά στην πλατεία Βικτωρίας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Άγνωστοι που είχαν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστήμιου, στα Προπύλαια κατά της τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του διαδηλωτή, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και άρπαξαν το υπηρεσιακό τους όπλο.

Το πιστόλι εντοπίστηκε λίγο αργότερα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους με δακρυγόνα. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με καταιγισμό από πέτρες, απομακρύνοντας την αστυνομία.

Επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι.

Παράλληλα, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, ένταση επικράτησε μπροστά από το δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, όταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων πέταξαν μολότοφ, ενώ στην Αθηνάς κυνήγησαν μετανάστες στα γύρω στενά.

Η πορεία αυτή έγινε με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Από τις επιθέσεις μελών ακροδεξιών οργανώσεων εναντίον μεταναστών σε διάφορους δρόμους του κέντρου τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ομάδα αλλοδαπών στην πλατεία Κοδριγκτώνος.

Η αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές ατόμων ακροδεξιών οργανώσεων.

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Πανεπιστήμιο, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους που εμφανίζονται σε βίντεο να βιαιοπραγούν σε βάρος διαδηλωτή στην πορεία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr