«Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για βία των αστυνομικών

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν νεκροί αν συνεχιστούν οι βίαιες συμπεριφορές των αστυνομικών κατά τις διαδηλώσεις προειδοποίησε ο επιμελητής Α’ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου με αφορμή τα επεισόδια στη διαδήλωση της Τετάρτης. Τουλάχιστον 12 διαδηλωτές και 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για δεκάδες ανθρώπους γυναίκες που έχουν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με απίστευτη βία.

«Άμα έχουμε δεκάδες ανθρώπους, μεγάλες γυναίκες, που έχουν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με απίστευτη βία δεν θέλει πολύ για να θρηνήσουμε νεκρούς. Η επίδειξη τόσο ωμού και μαζικού αυταρχισμού από μία κυβέρνηση είναι επίδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης» δήλωσε.

Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2010 επειδή υπήρχαν τραυματισμοί πολλών διαδηλωτών στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονία Γρηγορόπουλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής με την ΕΙΝΑΠ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου που τραυματίστηκε μετά τη διαδήλωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ζει από θαύμα ο συγκεκριμένος, ευτυχώς που διαμετακομίστηκε γρήγορα». «Παραμένει η σχετική σταθεροποίηση που πετύχαμε με γρήγορη επέμβαση θα είναι σε κρίσιμη κατάσταση για μερικά εικοσιτετράωρα» πρόσθεσε.

Καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση κατά του 31χρονου, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι φέρει βαριά ευθύνη.

«Απαιτείται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε ότι το ζήτημα για την πολιτεία είναι να προλαμβάνει τέτοια γεγονότα.

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να σωθεί το παιδί και να συμμετάσχει σε άλλες διαδηλώσεις δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τον 31χρονο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. «Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα για τα επεισόδια και αν είναι να καταλογιστούν ευθύνες ας καταλογιστούν» πρόσθεσε.

«Για δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε άοπλους ειρηνικούς διαδηλωτές με σκοπό και στόχο να τους σκοτώσουν» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνοντας πως «επρόκειτο για πρωτοφανή φαινόμενα που θυμίζουν σκοτεινότατες εποχές και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη.»
Πηγή: skai.gr