Ολοκληρώθηκε η επέμβαση, σε κώμα ο διαδηλωτής

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι Ο ασθενής βρίσκεται σε κώμα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την υγεία του. Νωρίτερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας επικράτησε ένταση από ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την υγεία του 30χρονου τραυματία. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση εκτονώθηκε. Οι γιατροί φαίνονται ικανοποιημένοι από την πορεία του τραυματία, μετά την εγχείριση, αν και παραμένει σε βαθύ κώμα και θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες για να αισιοδοξούν για καλυτέρευση της κατάστασής του.

Τα τραύματα των υπολοίπων επτά διαδηλωτών που διακομίσθησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν εμπνέουν ανησυχία. Συνολικά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της πορείας τραυματίστηκαν 12 άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.

Στη διάρκεια της διαδήλώσης η οδός Πατησίων και οι γύρω δρόμοι ήταν για αρκετή ώρα θέατρο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών που είχαν εισέλθει στο Πολυτεχνείο και αστυνομικών. Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στα Εξάρχεια οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ.

Η πορεία ξεκίνησε το πρωί από το Πεδίο του Άρεως και την Ομονοια και κινήθηκε ειρηνικά μέσω της οδού Σταδίου ως την Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια έστριψε στην Πανεπιστημίου για να καταλήξει στην Ομόνοια. Eπεισόδια σημειώθηκαν στις αρχές της οδού Πανεπιστημίου με διαδηλωτές να πετούν κροτίδες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Epeis;odia

Μεγαλύτερη ένταση επικράτησε λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και συγκρούσθηκαν με άνδρες των ΜΑΤ. Η κατάσταση όμως εκτονώθηκε γρήγορα και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή.




Πηγή: skai.gr