Γ. Αλαφούζος: Μοιραία δεν θα επιβιώσουν όλα τα ΜΜΕ

Στην πρόβλεψη πως η κρίση θα γίνει πολύ χειρότερη τους επόμενους μήνες προχώρησε ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό AdBusiness.

Η αγορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναμένεται να συρρικνωθεί κι άλλο μέσα στο 2011, με πρώτο θύμα, όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

«Μοιραία δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν όλα τα ΜΜΕ» σημείωσε ο κ. Αλαφούζος στο περιοδικό.

Ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ εκτιμά πως η κρίση που βιώνουν τα ΜΜΕ, θα επιδεινωθεί επειδή η ελληνική αγορά των media, διαμορφώθηκε μέσα σε ένα στρεβλό και διεφθαρμένο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αλαφούζος ζήτησε τη μείωση του αγγελιοσήμου, ενώ για τον Ειδικό Φόρο 20%, τόνισε ότι εκφράζει μια πολιτική εμπάθεια και μια αντιεπιχειρηματική νοοτροπία, που διέπει ολόκληρη την κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ALTER, το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού θα κριθεί στις 15 Ιουνίου οπότε και η αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στόχος της διοίκησης είναι η αποφυγή της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και η επαναλειτουργία του καναλιού, αφού πρώτα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών των εργαζόμενων, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο, και διαπραγματευτεί τα χρέη της, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με τους πιστωτές της.

Αναλυτές της αγοράς των ΜΜΕ, αναμένουν άμεσα «λουκέτα» και συγχωνεύσεις καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και εφημερίδων.
Πηγή: skai.gr