Πνευματική... καταγγελία για τα συγγενικά δικαιώματα

Με μία πληρωμένη καταχώριση - καταγγελία, οι Οργανισμοί Συγγενικών Δικαιωμάτων, επιτίθενται στο ΣΚΑΪ, με αφορμή την αποκάλυψη του σταθμού μας, για τη διάταξη, που νομιμοποιεί τους Οργανισμούς να εισπράττουν χωρίς έλεγχο τα συγγενικά δικαιώματα ελλήνων και ξένων δικαιούχων.

Στο κείμενο της καταχώρισης, αναφέρεται ότι ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ΣΚΑΪ εξαπολύει οργανωμένη και απαράδεκτη επίθεση εναντίον των Οργανισμών.

Επίσης, σημειώνεται ότι όσοι καταφέρονται εναντίον τους, εκπροσωπούν συμφέροντα ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, που έχουν ως προϊόν εκμετάλλευσης τη μουσική, για την οποία δεν έχουν καταβάλει αμοιβές.

Αναφέρεται παράλληλα, ότι οι παρανομούντες βρίσκουν φιλικό βήμα στα ΜΜΕ και με συκοφαντικές ενέργειες προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και τη δικαστική εξουσία, ενόψει εκκρεμών δικών αυτής της περιόδου.

Ο ΣΚΑΪ, ως όφειλε, αποκάλυψε τη μεθόδευση που επιχειρήθηκε με την ψήφιση της διάταξης η οποία νομιμοποιούσε τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων να εισπράττουν χωρίς έλεγχο για λογαριασμό Ελλήνων και ξένων δικαιούχων ποσά από επιχειρήσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε έκρηξη διαμαρτυριών από Ενώσεις της αγοράς όπως η ΓΣΕΒΕΕ και ο ΣΕΤΕ.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να διαμαρτύρονται οι συγκεκριμένοι οργανισμοί για παρέμβαση στη δικαστική εξουσία, όταν το όλο θέμα που έχει εγείρει ο ΣΚΑΪ είναι ακριβώς η ψήφιση μιας διάταξης με βάση την οποία η νομοθετική εξουσία παρεμβαίνει ακριβώς σε αυτή την εκκρεμή ενώπιον της δικαιοσύνης διαφορά, με σκοπό να την επιλύσει υπέρ των οργανισμών.

Ο ΣΚΑΪ επιχείρησε να δώσει βήμα στους εκπροσώπους των οργανισμών αλλά εκείνοι δεν δέχθηκαν την πρόσκληση.
Πηγή: skai.gr