ΟΑΕΕ κατά Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Με επανεξέταση όλων των συμβάσεων τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής προειδοποιεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών μετά την απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας να σταματήσουν από την προσεχή Δευτέρα να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες αυτές καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με δεδομένο ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο 2010.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Οργανισμό, η διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΟΑΕΕ, έχει καταβάλλει μέχρι και τον Φεβρουάριο 2011 όλες τις οφειλές που αφορούν τα φαρμακεία των περιοχών του Περιστερίου, του Ιλίου του Αιγάλεω, των Μεγάρων και της Ελευσίνας, ενώ η διεύθυνση των Ιλισίων του ΟΑΕΕ, έχει εξοφλήσει αντίστοιχες οφειλές προς τα φαρμακεία των περιοχών του Συντάγματος, του Παγκρατίου, του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους πέντε ταμείων δηλώνοντας ότι ζητούν την εξόφληση παλαιότερων οφειλών.
Πηγή: skai.gr