Εμπρησμός στη μονάδα κομποστοποίησης στη Μαραθόλακκα

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στη Μαραθόλακκα, καταγγέλλει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Μάλιστα, υποστηρίζει ευθέως ότι υπεύθυνοι είναι όσοι έχουν αντίθετα συμφέροντα από τη κομποστοποίηση. Αυτοί που έβαλαν την φωτιά, λεει, ήταν επαγγελματίες και κινήθηκαν σχεδόν «καταδρομικά».

Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς πέντε μηχανήματα κομποστοποίσης, της εταιρείας RAM EUROPE.

Για δολιοφθορά κάνει λόγο και ο υπεύθυνος της εταιρείας Θεόδωρος Ρέντζος, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο βλάβης. «Οι εργασίες είχαν σταματήσει από το Μεγάλο Σάββατο και κανένα μηχάνημα δεν ήταν σε λειτουργία για να εξετάσουμε τη πιθανότητα της βλάβης» είπε.

Οι φύλακες του δήμου αντιλήφθηκαν τη φωτιά στις 6:45 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η ζημιά υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και όπως λεει ο υπεύθυνος της εταιρείας τα μηχανήματα δεν ήταν ασφαλισμένα. «Δεν φανταζόμασταν ότι θα υπήρχε άνθρωπος που θα έκανε μια τέτοια δολιοφθορά» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σταλεί στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος και στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα για τη διερεύνηση παντός ενδεχομένου. Το πόρισμα των αρχών πιθανόν να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.
Πηγή: Μαρία Σπυριδωνάκου