Αντιδράσεις για «Τα Μυστικά του Σταυρού»

Αντιδράσεις προκάλεσε η προβολή από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ του ντοκυμαντέρ «Τα Μυστικά του Σταυρού». Τα επεισόδια που άρχισαν να προβάλλονται από την Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο αφορούσαν σε θεωρίες γύρω από την ζωή του Ιησού Χριστού.

Το πρώτο επεισόδιο (SECRETS OF THE JESUS TOMB) εξέταζε τις θεωρίες που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους αμέσως μετά την ανακάλυψη του εβραϊκού τάφου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα Ιεροσόλυμα και έφερε στην επιφάνεια κουτιά που περιείχαν οστά με αρχικά ονόματα «Ιησούς, ο υιός του Ιωσήφ», «Μαρία», «Ιούδας, υιός του Ιησού».

Το δεύτερο επεισόδιο (TRIAL OF THE KNIGHTS TEMPLARS) αναφερόταν στο μύθο γύρω από τους Ναΐτες που κρατά περισσότερο από 900 χρόνια.

Το τρίτο επεισόδιο (WHO KILLED JESUS) που γυρίστηκε στην Ιταλία και το Ισραήλ, αναδεικνύει πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα και ιστορικές προσεγγίσεις σε μια προσπάθεια να καταγράψει τι συνέβη στην πιο διάσημη δίκη όλων των εποχών.

Τέλος, στο τέταρτο επεισόδιο (THE MARY MAGDALENE CONSPIRACY) το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ανακαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της Μαρίας της Μαγδαληνής και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν πίσω από τις θεωρίες συνομωσίας κρύβεται μία αλήθεια για τον Χριστιανισμό.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την επιστολή του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη και ΕΔΩ το ανακοινωθέν του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Η απάντηση του ΣΚΑΙ στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν είναι ότι ως μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν αποκλείει  απόψεις και ως εκ τούτω είναι πάντα ανοιχτός στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού.
Πηγή: skai.gr