«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από την ΠΟΣΠΕΡΤ

Απόπειρα ποδηγέτησης της δημόσιας τηλεόρασης, και κυριαρχία επί της εταιρίας για την οποία ο ελληνικός λαός πληρώνει 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, επιχειρεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, με ανοιχτή επιστολή - προειδοποίηση προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και απειλές, «αποφασίζει και διατάσσει» ώστε η κρατική τηλεόραση να πάψει να δίνει ρεπορτάζ κοινής λήψης στα ιδιωτικά κανάλια χωρίς προηγούμενη έγκριση του Σωματείου!

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
«Μετά τα αλλεπάλληλα εξώδικα της ΠΟΣΠΕΡΤ προς την Πολιτική Ηγεσία και τη Διοίκηση της ΕΡΤ, όσον αφορά την κακή διαχείριση των ρεπορτάζ (pool), που δίνονται παράνομα και καταχρηστικά, σε όλους τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, σας ενημερώνουμε ότι:

»Δε θα δίνονται, ούτε θα λαμβάνονται θέματα, χωρίς την έγκριση της ΠΟΣΠΕΡΤ, από και προς οποιονδήποτε Ιδιωτικό Σταθμό.

»Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη όποιων παρανομούν είναι δεδομένη.

»Ο αγώνας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ, είναι υπόθεση όλων μας.

»Παρακαλούνται οι Συνάδελφοι, για οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς και τις όποιες εξαιρέσεις (αν ζητηθούν), να επικοινωνούν οπωσδήποτε με την ΠΟΣΠΕΡΤ.

»Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αγωνιστικά & δυναμικά τον κόπο και το μόχθο των εργαζομένων.»

Με άλλα λόγια, η ΠΟΣΠΕΡΤ επιχειρεί να ελέγξει το παραγόμενο υλικό αψηφώντας τη διοίκηση την πολιτική ηγεσία και τον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ όπου σαφώς περιγράφεται ο χαρακτήρας και ο σκοπός λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτηρης που έχει την εποπτεία της ΕΡΤ δεν θέλησε πάντως να κάνει δηλώσεις, επικαλούμενος θέμα δεοντολογίας και παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ, απέστειλε και έγγραφο προς τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ για απαγόρευση της Pool μετάδοσης του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρουσία του προέδρου της ΝΔ, εξαιτίας της προγραμματισμένης από την ΕΤΙΤΑ διήμερης απεργίας των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια.

Η απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη, και η ΠΟΣΠΕΡΤ προκήρυξε νέα απεργία των τεχνικών στα ιδιωτικά μέσα.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ύπαρξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και του Συνηγόρου του Πολίτη της Ανεξάρτητης Αρχής που από 1998 εξετάζει υποθέσεις και παράπονα πολιτών που έχουν σχέση με όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, προχωρώντας στη διαδικασία υλοποίησης του θεσμού του Συνηγόρου του Τηλεθεατή, που θα είναι και αυτός αποδέκτης παραπόνων...
Πηγή: skai.gr