Γιάννης Μπουτάρης για τα οικονομικά στο δήμο

Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ το χρέος του δήμου Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα προστίμων και προσαυξήσεων που προέκυψαν από την υπεξαίρεση υπαλλήλου στο δήμο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σημείωσε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει διαβεβαιώσει πως θα γίνει κάποια ρύθμιση που προφανώς έχει καθυστερήσει. Σε διαφορετική περίπτωση – είπε- θα κλειδώσουμε την πόρτα και θα δώσουμε τα κλειδιά.

Επισήμανε με έμφαση μάλιστα ότι τα λεφτά στο δήμο φτάνουν και περισσεύουν για την μισθοδοσία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των μετατάξεων στο δήμο καθώς σε ορισμένες υπηρεσίες υπάρχει πλεονάζων προσωπικό.

Για τα θέμα των σκουπιδιών είπε ότι το αργότερο σε τέσσερις ημέρες θα υπάρχει μια κανονική κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει – όπως είπε- ότι η πόλη θα είναι καθαρή.

Είπε όμως πως δεν θα είναι βουνό τα σκουπίδια στους δρόμους. Απέδωσε το πρόβλημα στο σύστημα του προηγούμενου δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που –όπως είπε χαρακτηριστικά- «ήταν διαλυμένο».

Παρέμβαση Παπαγεωργόπουλου στην "Πρώτη Γραμμή"

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει κανένα χρέος, είπε στην τηλεόραση και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Υπενθύμισε πως πριν από τρία χρόνια συνελήφθη υπάλληλος του δήμου που είχε υπεξαιρέσει 7 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο στο δήμο 15 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα το ποσό να ανέλθει στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε πως προεκλογικά ο δήμος κατέθεσε αίτηση για να μπει σε καθεστώς περαίωσης κίνηση με την οποία διαφώνησε η παράταξη Μπουτάρη.

Κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία

Σοβαρά υγειονομικά προβλήματα προκαλεί η συσσώρευση των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την αρμόδια υπηρεσία συνιστάται στους πολίτες, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατούν -μεταξύ άλλων- τις σακούλες ερμητικά κλεισμένες στα μπαλκόνια τους, να αποφεύγουν την επαφή ή έκθεση στους όγκους των απορριμμάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δεν θα πρέπει να αφήνουν τα ζώα να προσεγγίζουν τα σκουπίδια.
Πηγή: skai.gr