Πλημμυρισμένα 25 σπίτια στο Σαράντι Βοιωτίας

Εικοσιπέντε σπίτια έχουν πλημμυρίσει στον παραθαλάσσιο οικισμό Σαράντι Βοιωτίας, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, μετά το σπάσιμο μεγάλου τμήματος σε κανάλι του Μόρνου.

Το οδικό δίκτυο στην περιοχή έχει κοπεί σε τρία σημεία.

Ο αντιδήμαρχος Θήβας Γιώργος Σκαλής δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έχει πλημμυρίσει όλος ο οικισμός στο Σαράντι. «Η λάσπη στον οικισμό είναι γύρω στους 20 πόντους» ανέφερε.

«Τυχεροί στην ατυχία τους» δηλώνουν κάτοικοι στην περιοχή, καθώς το νερό διασπάστηκε σε 5 κατευθύνσεις και έτσι δεν σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή.

Τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής συμμετέχουν στην απάντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με το αρχηγείο της πυροσβεστικής έχουν πλημμυρίσει μόνο ισόγεια σπιτιών και καλλιέργειες.

Η υδροδότηση της Αθηνάς διεξάγεται πλέον από την Υλίκη και το Μαραθώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ 30 μέτρα στο τοιχίο του καναλιού έχουν αποκολληθεί πλήρως, ενώ σε τμήμα περίπου 70 μέτρων έχουν προκληθεί ζημιές.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ με επικεφαλής το Νίκο Μπάρδη.

Όπως ανακοινώθηκε, έχουν αρχίσει οι εργασίες για προσωρινή αποκατάσταση της υδροδότησης με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν λίγες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, αναστέλλεται η ανακοινωθείσα για την Πέμπτη, εκτέλεση τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, η οποία θα επηρέαζε την ομαλή υδροδότηση στις περιοχές Βάρης και Κορωπίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ.

Από την εταιρεία διευκρινίσθηκε ότι η διακοπή, που είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη, δεν αφορούσε τη βλάβη στο κανάλι τροφοδοσίας της Αθήνας από τον Μόρνο.

Πηγή: skai.gr