Νικητιάδης: Αιμοδότης του τουρισμού η κρουαζιέρα

Ευοίωνα για την Ελλάδα είναι τα μηνύματα από τους επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς όπως δήλωσε το Σάββατο στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Τουρισμούς Γιώργος Νικητιάδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι «Seatrade Cruise Shipping Miami».

Αναφερόμενος στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Αφρική, ο κ. Νικητιάδης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή, αναγνώρισε όμως ότι η Ελλάδα θα πάρει μερίδιο της αγοράς κρουαζιέρας που θα απολέσουν η Αίγυπτος και η Τυνησία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υφυπουργού περίπου 1% με 1,5% θα προστεθεί στον τουρισμό από τις κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν στη χώρα μας, εγκαταλείποντας τα ταξίδια σε Αίγυπτο και Τυνησία.

Αναφερόμενος εμμέσως στους ναυτεργάτες ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε δε την ελπίδα ότι μετά την ψήφιση του νόμου για το καμποτάζ κανείς δεν θα έχει νομιμοποιητική βάση για να εμποδίσει ένα πλοίο να δέσει στην πατρίδα μας.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν την έναρξη και την λήξη της κρουαζιέρας σε ελληνικά λιμάνια» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr