Ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Το δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ανοίγει απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, η οποία καταρρίπτει ένα από τα σημαντικότερα έως τώρα προσκόμματα.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το σώμα αποφάσισε στις 12 Δεκεμβρίου του 2010 ότι η περιούσια του ασφαλιστικού φορέα των εργαζόμενων ανήκει στη ΔΕΗ, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα άρει τις επιφυλάξεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκε η πώληση ενός ακινήτου της ΔEH στο ελληνικό Δημόσιο στις 29/12/1999, καθώς ο ΟΑΠ στράφηκε κατά της ΔEH A. E., καταθέτοντας μια πρώτη αγωγή στις 12/6/2001, με το επιχείρημα ότι η ΔEH βάσει του νόμου 2773/99 δεν είχε την κυριότητα του εν λόγω ακινήτου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Oλομέλεια του Aρείου Πάγου, με ομόφωνη απόφαση κατέληξε στο ότι η κυριότητα του ακινήτου ανήκε στη ΔEH A. E. Σύμφωνα με αυτή, η περιουσία του OAΠ περιήλθε στη ΔEH A. E., ενσωματώθηκε στην περιουσία της και έναντι αυτής θεσμοθετήθηκε η υποχρέωση του Δημοσίου να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλιστικών εισφορών. Mόνη εξαίρεση παγίων που παρέμειναν στον OAΠ είναι τα ακίνητα που αναφέρονται ρητά (δηλαδή, κτίρια, οχήματα, έπιπλα και εξοπλισμός παιδικών σταθμών, πολυϊατρεία, κατασκηνώσεις που χρησιμοποιεί η διεύθυνση ασφάλισης προσωπικού ΔEH).
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής