Στις 4 Μαΐου η εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων για τον ΧΥΤΑ Κερατέα

Για τις 4 Μαΐου αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής κατά της ανανέωσης της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο, που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτίριο του ΣτΕ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή, αφού πρώτα πέρασε μπροστά από το κατάστημα της Eurobank (οδ. Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων) και τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας (Σουρή & Αμαλίας), προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα και να ενημερώσουν για το μποϊκοτάζ που ξεκινούν σε βάρος της Τράπεζας.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, μέτοχος στην εταιρεία Μεσόγειος ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο Λαυρεωτικής, είναι η τράπεζα Eurobank.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων ζήτησε να συναντηθεί με τον υπεύθυνο της τράπεζας. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.

Την Πέμπτη οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής προγραμματίζουν να «επισκεφθούν» υποκαταστήματα της Eurobank στην ευρύτερη περιοχή τους (Κορωπί, Μαρκόπουλο, Σαρωνίδα).

Στις 3 τα ξημερώματα, περίπου 25 νεαροί από την Κερατέα ανέβηκαν στην κορυφή του Οβριόκαστρου, όπου είναι τα τρία χωματουργικά μηχανήματα και αφού έσπασαν τα τζάμια του φορτηγού και ενός σκαπτικού μηχανήματος, τα περιέλουσαν με βενζίνη και τους έβαλαν φωτιά.
Πηγή: skai.gr