Κλειστή για μία εβδομάδα η Νομική

Αναστέλλεται για μία εβδομάδα η λειτουργία της Νομικής Σχολής Αθηνών, μετά την εγκατάσταση 230 μεταναστών σε χώρο της Σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Οι οικονομικοί μετανάστες χαρακτηρίζουν «ιστορικό γεγονός» την απεργία πείνας που ξεκίνησαν από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με αίτημα τη χορήγηση άδειας παραμονής σε όλους τους οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς -όπως διευκρινίζουν- «είναι η μεγαλύτερη απεργία πείνας μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης».

«Δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε άδεια παραμονής. Είμαστε αποφασισμένοι να πεθάνουμε για να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα», ανέφερε ένας εξ΄ αυτών σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν στο παλιό κτήριο της Νομικής Σχολής, όπου έχουν στεγαστεί οι 237 (οι υπόλοιποι 50 στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου της πόλης).

Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, ενώ η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε λόγο για πολιτικά καθοδηγούμενη κατάληψη.

«Η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, απαντώντας στις επικρίσεις για μη επέμβαση της αστυνομίας σχετικά με την κατάληψη της Νομικής.

ΚΚΕ: Τραγικό αδιέξοδο

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει πως «όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.»

Ακόμα επισημαίνει πως η συγκεκριμένη ενέργεια «προσφέρει υπηρεσίες» στην κατεύθυνση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και καταγγέλλει τις «άθλιες συνθήκες και το τραγικό αδιέξοδο» της ζωής των μεταναστών-προσφύγων.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τον φοιτητικό κόσμο «να διεκδικήσει την άμεση λύση του προβλήματος και να προστατεύσει το πανεπιστημιακό άσυλο» και τους εργαζόμενους να μην παραπλανηθούν «από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ.»

ΛΑ.Ο.Σ: «Εισβολή στο πανεπιστήμιο»

Η κατάσταση με τους μετανάστες δεν πάει άλλο, πρέπει να τολμήσουμε να βρούμε τρόπο για να τους διώξουμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την κατάληψη του χώρου της Νομικής από δεκάδες μετανάστες.

«Έχουμε μία εισβολή μέσα στο πανεπιστήμιο. Οι εισβολείς-μετανάστες έκαναν επίδειξη ισχύος και δυνάμεων»,παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας την πρωινή εκπομπή του Mega, και κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει επιτέλους σοβαρότητα και να βρει τον τρόπο και την απαιτούμενη διαδικασία για «να τους πετάξει έξω σήμερα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δημοκρατική Συμμαχία: «Επαναστατική γυμναστική»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η "Δημοκρατική Συμμαχία". Μετά τη χθεσινή δήλωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανομία και την επαναστατική γυμναστική ως θέαμα, λες και δεν είναι κυβέρνηση, αλλά ένας ακόμη τηλεοπτικός σταθμός.

«Δεν είναι τηλεοπτικός σταθμός, είναι κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να λύνουν προβλήματα, άμεσα πριν αυτά αποκτήσουν χαρακτηριστικά ντόμινο», τόνισε.
Πηγή: skai.gr