«Οι δυστυχείς της Νομικής καθοδηγήθηκαν»

Για κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται εις βάρος των μεταναστών που έχουν καταλάβει κτίριο της Νομικής Σχολής έκανε λόγο την Τρίτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. 

«Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρήκαν κατάλυμα στην Νομική Σχολή δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί, οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε ότι είναι «εξοργιστικό πολιτικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία και για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες».

Η υπουργός επισήμανε ότι οι πρυτάνεις οφείλουν ως έχουν εκ του νόμου να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στις επικρίσεις κατά της αστυνομίας απάντησε ότι κάποιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στις πλάτες της αστυνομίας.

Μιλώντας την Τρίτη στο ΣΚΑΪ ο κοσμήτορας της Σχολής Μιχάλης Τσινιζέλης, τόνισε ότι παρότι η πρυτανεία και η κοσμητεία είπαν ομόφωνα «όχι» στη νεολαία του ΣΥΝ για την εγκατάσταση των μεταναστών, στη Νομική Σχολή η απόφαση δεν τηρήθηκε.

Έκκληση στην πολιτεία να κάνει κάτι ώστε να μεταφερθούν οι μετανάστες από τη νομική σε ασφαλή χώρο έκανε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της νομικής σχολής Θεόδωρος Φορτσάκης.

Όπως είπε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο ίδιος είχε ενημερωθεί από τους φοιτητές και από ομάδας στήριξης μεταναστών και ζητήθηκε μάλιστα η άδεια να μπουν στο κτίριο.

«Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

Την άμεση αποχώρηση των «καταληψιών» από τους χώρους της Νομικής Σχολής και τη συνδρομή της Πολιτείας για την παροχή διατροφής και στέγης μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος ζητά με ανακοίνωσή της και η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών.
Πηγή: skai.gr