Προφυλακιστέοι οι «4», ελεύθερη η 27χρονη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τη Δευτέρα, μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Χαράλαμπο Στυλιανίδη και τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα.

Η 27χρονη Γερμανίδα, που επίσης απολογήθηκε τη Δευτέρα για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Έτσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Και οι πέντε κατηγορούνται για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη δράση οπλοκατοχής.

Εξάλλου, «φρένο» στη μετάδοση πληροφοριών πριν την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, με αφορμή το θέμα της ταυτότητας της μητέρας της 27χρονης.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 24 Ιανουναρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των εννέα κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την αποχώρηση των έξι κρατούμενων κατηγορούμενων, φίλοι τους που είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράστασή τους, φώναξαν μέσα στην αίθουσα συνθήματα και έκαναν φιλικούς χαιρετισμούς προς τους κατηγορούμενους.
Πηγή: skai.gr