Η 27χρονη γερμανίδα δεν έχει σχέση με την Μπάρμπαρα Μάγιερ

Διαψεύδεται και από την Γερμανική αστυνομία ότι η 27χρονη Φ-Μ. Μάγιερ που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την τελευταία υπόθεση τρομοκρατίας είναι κόρη της Μπάρμπαρα Μάγιερ, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην Γερμανική RAF.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, σε προφορική επικοινωνία που είχαν με τις γερμανικές αρχές αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ενημερώθηκαν ότι η μητέρα της 27χρονης δεν έχει καμία σχέση με την Μπάρμπαρα η οποία είχε κατηγορηθεί την δεκαετία του ‘90.

Συγκεκριμένα, η τότε κατηγορούμενη Μπάρμπαρα Μάγιερ έχει γεννηθεί το 1956 ενώ η μητέρα της 27χρονης, το 1958 και έχουν διαφορετικό πατρώνυμο.

Η μητέρα της 27χρονης ζει στην Ελλάδα μαζί με τους άλλους δύο γιούς της ενώ ο πατέρας της είναι μουσικοθεραπευτής στις φυλακές του Βερολίνου και μένει μόνιμα στη Γερμανία.

Σε ότι αφορά το ρόλο της κοπέλας στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει να κάνει με συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτό στηρίζεται σε σχέσεις που είχε με τους συλληφθέντες, αλλά και άλλες γνωριμίες στο συγκεκριμένο χώρο.

Ωστόσο μέχρι στιγμής στο σπίτι της στον Περισσό δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε συμμετοχή στην δράση των κατηγορουμένων. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Πηγή: skai.gr