Νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ τη Δευτέρα

Οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ «ακυρώνουν» τις ακυρωτικές μηχανές των εισιτηρίων τη Δευτέρα, ημέρα στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όπως τόνισε στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου» ο πρόεδρος των τεχνικών του οργανισμού Απόστολος Ραφτόπουλος, «ζητήσαμε από την κυβέρνηση για τις ημέρες που έχουμε κινητοποιήσεις να μεταφέρονται δωρεάν οι επιβάτες μας ως ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος. Η κυβέρνηση δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς.»

Ο κ. Ραφτόπουλος τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού, και επανέλαβε στο ΣΚΑΪ την πρόταση των εργαζομένων στα ΜΜΜ για ενιαίο δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών με ενιαίο μισθολόγιο όπως γίνεται στην Ευρώπη.

Πάντως, οι επικεφαλής των οργανισμών έχουν εντολή από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τέτοιες περιπτώσεις παράβασης του νόμου.

Οι νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ
Τη Δευτέρα, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Μέτρο και ηλεκτρικός δεν θα λειτουργήσουν 12 με 4 το μεσημέρι.

Eισηγήσεις που αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα στις γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες θα αφορούν σε νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα και 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας και μισή ώρα μετά τη λήξη της τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα είναι στη διάθεση των επιβατών, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποσυρθούν και να επανακυκλοφορήσουν.

Αυξήσεις στα εισιτήρια
Στο μεταξύ, αυξήσεις έως και 40% στις αστικές συγκοινωνίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ θα καθιερωθούν δυο τύποι εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ένα εισιτήριο θα είναι μιας χρήσης, θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα χρησιμοποιείται μόνο για μια διαδρομή, καλύπτοντας όλα τα μεταφορικά μέσα εκτός του μετρό.

Το δεύτερο εισιτήριο θα είναι πολλαπλών χρήσεων για διάρκεια μιάμισης ώρας, θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα. Ήδη από τις 3 Ιανουαρίου ισχύει αύξηση 10% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ.

Περαιτέρω, το αντίτιμο για τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα ανέλθει στα 45 ευρώ από 35 σήμερα.
Πηγή: skai.gr