ΕΛΛΑΔΑ


Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις για το κάμπινγκ στην Ελαφόνησο

Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει: Πώς ο διευθυντής του γραφείου του Νικήτα Κακλαμάνη, Σωτήρης Καρατζάς, και η σύζυγός του εμπλέκονται στην αγορά του 50% του κάμπινγκ στην παραλία Σίμου, στο οποίο προσφάτως επιβλήθηκε πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές.

 
Αυθαίρετες κατασκευές, που αφορούν στην ανέγερση περίφραξης από μπετόν, στο κάμπινγκ, στην παραλία Σίμου της Ελαφονήσου, εντόπισαν, στις 24 Δεκεμβρίου 2010 μηχανικοί της Πολεοδομίας Μολάων, κατά την διάρκεια σχετικής αυτοψίας. Επιβλήθηκε πρόστιμο ανεγέρσεως, ύψους 8.433 ευρώ και ετήσιο πρόστιμο διατηρήσεως 937 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», το κάμπινγκ ανήκει στην «Σίμος Τουριστικές Επιχειρήσεις», που από το 2008, έχει περιέλθει κατά 50% στους αδελφούς Τζουμάνη (Ιωάννη και Αναστάσιο) και κατά 50%, στα αδέλφια Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη και Βαγγέλη Τριανταφύλλη. Τα αδέλφια Τριανταφύλλη είναι στενότατοι συνεργάτες του απελθόντα δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Η Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη είναι η σύζυγος του Σωτήρη Καρατζά, διευθυντή του Γραφείου του απελθόντα δημάρχου. Είχε, μάλιστα, απασχολήσει προ διετίας της επικαιρότητα, όταν η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει ιδιόχειρο σημείωμά της, όπου γινόταν αναφορά σε χορηγίες φαρμακευτικών εταιριών, προς τον βουλευτή της περίοδο εκείνη (και μετέπειτα υπουργό Υγείας), Νικήτα Κακλαμάνη.

Το επίσημο τίμημα αγοράς, ανήλθε σε 1.894.260 ευρώ και καταβλήθηκε κατά το ήμισυ από τους εταίρους. Και λέμε το επίσημο τίμημα, γιατί οι «κακές γλώσσες» λένε ότι για την αγορά του κάμπινγκ, δόθηκαν, περί τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σωτήρης Καρατζάς είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ήταν στο πλευρό του απελθόντα δημάρχου Αθηναίων, ως διευθυντής του Γραφείου του, σε όλες τις δημόσιες θέσεις, που αυτός κατείχε. Ως ευρωβουλευτής, στις Βρυξέλλες, ως υπουργός, στο Υπουργείο Υγείας και ως δήμαρχος Αθηναίων.

Επιπλέον, σε θέσεις – πόστα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως υπουργός Υγείας και ως δήμαρχος Αθηναίων, είχε διορίσει και τον αδελφό της συζύγου του Σωτήρη Καρατζά, Βαγγέλη Τριανταφύλλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την αποχώρηση του Νικήτα Κακλαμάνη από το Υπουργείο Υγείας, ο Βαγγέλης Τριανταφύλλης, παραιτήθηκε από το ΔΣ του Νοσοκομείου «Γεννηματά», για να τον ακολουθήσει στον Δήμο Αθηναίων, όπου τον τοποθέτησε στις διοικήσεις αρκετών Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Οι αδελφοί Τζουμάνη, κατά τις δύο τελευταίες δημαρχιακές θητείες, έπαιρναν με απ΄ ευθείας ανάθεση αρκετές από τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Όπως προαναφέρθηκε, από το 2008, η Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη και ο αδελφός της, Ευάγγελος Τριανταφύλλης κατέχουν το 50% του κάμπινγκ, στην παραλία Σίμου της Ελαφονήσου, καταβάλλοντας, σύμφωνα με τα συμβόλαια (γιατί οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι η αγορά ανήλθε στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ), περίπου, ένα εκατομμύριο ευρώ.

Προ εξαετίας (το 2005) όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν υπουργός Υγείας και ο Σωτήρης Καρατζάς, διευθυντής του Γραφείου του, το ζεύγος Καρατζά αγόρασε εξ αδιαιρέτου διαμέρισμα ορόφου, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και Ηροδότου 27, στο Κολωνάκι.

Δύο χρόνια αργότερα, όταν δηλαδή ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν δήμαρχος Αθηναίων και ο Σωτήρης Καρατζάς διευθυντής του Γραφείου του, το ζεύγος Καρατζά αγόρασε πάλι εξ αδιαιρέτου διαμέρισμα υπογείου (ίσως πρόκειται για αποθήκη) στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 6.

Στα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Καρατζά συγκαταλέγεται πολυτελής εξοχική βίλα, στο Μαρμάρι της Εύβοιας, ενώ γίνεται λόγος και για ακίνητα στις Βρυξέλλες.

Ο Σωτήρης Καρατζάς, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και η σύζυγός του Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη, εκτελεί χρέη γραμματειακής υποστήριξης στο Πολιτικό Γραφείο του Νικήτα Κακλαμάνη (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ήταν τοποθετημένη και σε κάποια «Υπηρεσία Φάντασμα», του Δήμου Αθηναίων. Λογικά, λοιπόν, τα ετήσια έσοδά τους, θα είναι της τάξεως των 40 έως 50 χιλιάδων ευρώ και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοιου είδους αγορές.

ΥΓ. Αξίζει να τονίσουμε, πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες μαζί του, ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης, αν και καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ευρωβουλευτής, υπουργός Υγείας και δήμαρχος Αθηναίων, εξακολουθεί να μένει σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, χωρίς ιδιαίτερα περιουσιακά στοιχεία.

Αντιθέτως, ο στενός του συνεργάτης, από το Γαλάτσι, μετακόμισε στο Κολωνάκι και αύξησε τα περιουσιακά του στοιχεία σημαντικά.
 
Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Καλοχώρι
Συναγερμός λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, για τον εντοπισμό...
24.05.2019, 04:08
Μαρούσι: Αυτοκτόνησε άνδρας μετά από καυγά με τη γυναίκα του
Αιματηρό φινάλε είχε ο καυγάς ζευγαριού στο Μαρούσι. Ο άνδρας κρατώντας όπλο, το έστρεψε στον εαυτό του και...
24.05.2019, 03:09
Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας για την εκλογική άδεια εργαζομένων
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή εργαζομένου ως μέλους σε εφορευτική επιτροπή, κατόπιν κλήσης από δημόσια αρχή...
23.05.2019, 21:33
Ανέστειλε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας - Τι αναφέρει ο ίδιος
Τι αναφέρει σε δήλωση μέσω της συνηγόρου του.
23.05.2019, 20:42
ΥΕΘΑ: Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τυχόν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας μετά την επίσκεψη του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και...
23.05.2019, 18:46
Τραγική κατάληξη: Η αποπλάνηση πίσω από την αυτοκτονία της 14χρονης
Οι γονείς του κοριτσιού που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο είχαν καταγγείλει 43χρονο για την...
23.05.2019, 18:26
Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω εκλογών
Η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν...
23.05.2019, 17:10
Έξι καθηγητές του ΕΜΠ στους πρώτους 200 του κόσμου
Έξι Καθηγητές Φυσικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου βρίσκονται στους πρώτους 200 από τους 672 ερευνητές...
23.05.2019, 16:10
Θεσσαλονίκη: «Γης μαδιάμ» το νηπιαγωγείο στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία»
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του, Ροδή Καβούνη, στις 2 Μαΐου οι δασκάλες βρέθηκαν μπροστά σε ένα...
23.05.2019, 16:08
Eκλογές 2019: Οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους ψηφοφόρους
Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (π.χ. 123Α, 123Β). Στο Α ψηφίζουν για το...
23.05.2019, 16:03

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Άρθρα για:

περισσότερα »