Το Μάρτιο η ψήφιση του ν/σ για την e-διακυβέρνηση

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει ιδιαίτερα τη ζωή των πολιτών.

Οι πολίτες θα μπορούν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού τους ή της εργασίας τους να προμηθεύονται σειρά εγγράφων χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία τους.

Παράλληλα, θα μειωθεί και η γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις, καθώς θα γίνεται αρχειοθέτηση των εγγράφων που υποβάλουν σε διαγωνισμούς ώστε να μη χρειάζεται να τα προσκομίζουν εκ νέου.

Όπως τόνισε ο υπουργός κ. Ραγκούσης η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη - υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%. 

Εξάλλου, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην Κάρτα Πολίτη λέγοντας ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων, αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Τέλος ο κ. Ραγκούσης είπε ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό την προεδρία του, η υπουργική επιτροπή για το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.
Πηγή: skai.gr