Παρασκήνιο για τα 28 δισ. ευρώ

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το κρατικό πακέτο των 28 δισ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών, του υπουργείου Oικονομίας και της Tράπεζας της Ελλάδας.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Μarfin Popular Bank ότι δεν θα κάνει χρήση της κρατικής βοηθείας, και η Εθνική τράπεζα βρίσκεται πολύ κοντά στην ίδια απόφαση λόγω της αυξημένης ρευστότητας που διαθέτει.

Ωστόσο, μεγάλος πυρήνας των υπόλοιπων τραπεζών πιέζει για κοινή στάση και ενιαία συμμετοχή στο πακέτο, ώστε να μην θεωρηθούν αυτές οι "αδύναμοι κρίκοι" στην αγορά...

Την ίδια ώρα, φορείς από άλλους κλάδους της οικονομίας πιέζουν για δημοσιοποίηση των ονομάτων των τραπεζών που θα ενταχθούν στα μέτρα της κυβέρνησης, κίνηση που έγινε και κατά την εφαρμογή του σχεδίου Μπράουν στη Βρετανία.

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Δημήτρη Αρμενάκη, για την προνομιακή μεταχείριση των τραπεζών.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ "κάποιοι θεωρούν ότι επιχειρήσεις είναι μόνο οι τράπεζες, ωστόσο οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Πηγή: skai.gr