Βρούτσης στον ΣΚΑΪ: Περίπου 223.000 συντάξεις δεν έχουν επανϋπολογιστεί

Σε περίπου 223 χιλιάδες συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανϋπολογισμός και για αυτό καθυστερούν τα εκκαθαριστικά  δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για 223.906 συντάξεις που δεν έχουν απανυπολογιστεί.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες. 

«Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες  σε κύριες ή  επικουρικές συντάξεις, από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας. τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο έχει στρέψει την προσοχή του στο να αποδοθούν οι συντάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εντούτοις υπάρχει ταυτόχρονα πληθώρα παθογενειών τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψει.

Επιπρόσθετα, στα άμεσα σχέδια είναι το Σεπτέμβρη να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο κ Βρούτσης  εξέφρασε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

"Η Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό μιας ευνοούμενης χώρας. Περιμένουμε τις αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε απόλυτα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας. Εννοείται ότι ο σχεδιασμός είναι να σεβαστούμε την Δικαιοσύνη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στους συνταξιούχους κατόπιν της όποια απόφασης.", ξεκαθάρισε αναφορικά με το ζήτημα.

Πηγή: skai.gr