Επικοινωνία Σταϊκούρα-Μοσκοβισί και καταγραφή στα οικονομικά του Κράτους

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί είχε την Τετάρτη (10/7), ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Την Παρασκευή (12/7) πάντως, ο κύριος Σταϊκούρας θα κάνει και την πρώτη επίσημη καταγραφή της κατάστασης στην οποία παραλαμβάνει τα οικονομικά του Κράτους, σε σύσκεψη που θα έχει στο υπουργείο με τους υφυπουργούς Οικονομικών κ.κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη, πριν την καθοριστική σύσκεψη το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Από νωρίς το πρωί, ο κύριος Σταϊκούρας είχε επαφές με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Από σήμερα επίσης ανέλαβε καθήκοντα και ως νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, ο πανεπιστημιακός κύριος Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος και θα διαδεχθεί τον κύριο Γιώργο Χουλιαράκη ως εκπροσώπου της χώρας μας στις συνεδριάσεις του Euro Working Group, που προετοιμάζουν και -ουσιαστικά- καθορίζουν και την έκβαση του Eurogroup.

Ο Μιχάλης Αργυρού γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary ). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff Business School, Cardiff University και πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία/διεθνείς νομισματικές σχέσεις. 
 

Πηγή: skai.gr