Ανησυχία και σύγχυση στις Βρυξέλλες για τις παροχές της κυβέρνησης

Η αντίδραση του ΥΠΟΙΚ 

Tην ανησυχία των κρατών - μελών για τις ανακοινώσεις των παροχών του Ελληνα πρωθυπουργού εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά την διάρκεια ενημέρωσης του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Υπάρχει ανησυχία για αυτά που έχουν ανακοινωθεί, ανησυχία για το αν οι Ελληνες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κι ενώ η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, ο ίδιος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ζήτημα να συζητηθεί και υπουργοί να θέσουν ερωτήματα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε κοινοβούλια κρατών - μελών να συνδεθεί η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ με την ανακοίνωση των παροχών και να μην δοθεί η ανάλογη έγκριση. «Δεν ξέρω την αντίδραση όλων των κοινοβουλίων», σημείωσε αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικά εξ αυτών να μην εγκρίνουν την πρόωρη αποπληρωμή, παρόλο που σε οικονομικούς όρους έχει απόλυτο νόημα.

Οσον αφορά την αλλαγή χρήσης τμήματος του «μαξιλαριού ρευστότητας» που έχει η ελληνική κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι όταν διάβασε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα μπερδεύτηκε. «Είμαι σε σύγχυση και οι θεσμοί το ίδιο, αλλά αναμένω την έκθεση των θεσμών», είπε, προσθέτοντας όμως ότι αυτό που αναμένει να τονίζεται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι στόχοι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι  πρέπει να τηρηθούν.

Πηγή: Καθημερινή 
Πηγή: Ελένη Βαρβιτσιώτη, Βρυξέλλες