Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. 

Σε συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος: «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».

Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τονίζει ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες για επιδιόρθωση ότι μπορεί να επανεξεταστεί το ποσοστό που είναι σήμερα 15%.

Παράλληλα επισήμανε ότι σύντομα θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ την οποία επιδιώκει η επιχείρηση καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια. 

Όπως ο ίδιος ανέφερε «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».