Πετσοκομμένα αναδρομικά είδαν χιλιάδες απόστρατοι

«Ψαλιδισμένα» αναδρομικά είδαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους χιλιάδες απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας.

Σε πολλούς πιστώθηκαν ποσά της τάξης των 17 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, και κάνουν λόγο για παραπλανητικές υποσχέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορώ να τους κρατήσω. Ειλικρινά έχουν αγανακτήσει η άνθρωποι γιατί θεωρούν ότι εμπαίζονται, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Ροζής, Πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Μάλιστα, σε μία ένδειξη του αλαλούμ που επικρατεί, συνταξιούχοι με την ίδια προϋπηρεσία που αποστρατεύτηκαν με τον ίδιο βαθμό είδαν μεγάλες αποκλίσεις στα αναδρομικά που έλαβαν.

Παράδειγμα τρεις πλωτάρχες εν αποστρατεία, με 26 χρόνια υπηρεσίας έκαστος, με τους οποίους επικοινώνησε ο ΣΚΑΪ. Ο πρώτος πήρε 1.236 ευρώ, ο δεύτερος 370 και ο τρίτος 428.

Οι περικοπές και οι διαφορές παραμένουν ανεξήγητες καθώς για πρώτη φορά δεν εστάλη μαζί το πληροφοριακό έγγραφο ανάλυσης κρατήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν πως το έγγραφο θα αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ στις 19 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι απόστρατοι υπέστησαν έως έξι έμμεσες ή άμεσες περικοπές τα χρόνια της κρίσης: Τρεις μειώσεις συντάξεων, εισφορά ασθενείας, φόρο 20% και εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.
Πηγή: skai.gr